Haz

Gülümsemelerimizin göründüğü fotoğraflarımız maziden ancak haberimiz en güncellerden. Hangi sıralarda oturduklarını bile hala hatırlıyorken, bu fotoğrafların mazi olması da bir o kadar üzüyor. Ama güzel üzüntü bunlar. Çünkü şimdi onlar ya hayallerini yaşıyorlar ya da hayallerine koşmaktalar.

İmam Hatip şuurunun oluşturulması ve imam hatiplerin kuruluşu anma günü etkinliklerikapsamında Celaletin ÖKTEN hocanın tanıtılması için İlçe Merkez camimizden vaiz ve vaizeler okulumuza geldiler. okul mescidimizde yapılan program öğrenciler açısından faydalı geçmiştir.

Öğrencilerin duygu ve düşünce dunyasını anlamanın önemi ve empati kurmanın gerekliliği bağlamında "3 idiot" filmi öğrencilerle beraber izlenildi. filmin etkisinde kalan, çoğu yerde kendilerini filmde bulan öğrencilerin eğitime ve arkadaşlığa karşı düşünceleri bir nebze de olsa olumlu yönde gelişim gösterdi. etkinliğin ayda bir kez uygulanması kararlaştırıldı.

Öğrencilerimizin Mesleki derslerini uygulamalı işleyebilmeleri ve mescid kullanımını artırmak için, okulumuz bünyesinde bay/bayan mescitlerimizi açtık. ayrı ayrı yerlerde bulunan mescitlerimizde minber, hat, levha ve kitaplık ile donattık.

Okulumuz 11-A ve 11-B sınıflarının katılımı ile İlçemiz çarşı camiisinde hanımlara yönelik Regaip Kandili programı hazırladık. Kuranı Kerim tilaveti, naatı şerif, ilahiler ile süslediğimiz programımızı toplu dua ile bitirdik. Güzel dönütler ve beğeniler öğrencilerimizi sevindirirken, gönüllere dokunabilmenin vermiş olduğu mutluluk hepimizin yüzünden okunuyordu. Daim olmasını hep birlikte temenni ettik.

18 Mart Çanakkale Şehitleri, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Tüm Şehitleri için Hatim

Ock

Okulumuz öğrencileri arasında münazara yapıldı. Farklı sınıflardan oluşturulan öğrenci grupları "Eski insanlar mı yoksa günümüz insanları mı daha mutlu? " konusununda karşılıklı fikirlerini beyan edip soruları cevapladılar. Bu şekilde öğrencilerimizin kendilerini ifade etmeleri , farklı fikirde olan insanlara saygı duymaları gerektiğini anlamaları sağlanmaya çalışıldı.

Ock

Ders zamanları haricinde tenefüsler , öğle arası ve okul çıkışlarında rahatça kullanabilecekleri , branş öğretmenleine her zaman ulaşabilecekleri bir ortam hazırladık.

Ock

Okulumuz Eruh Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğretmen, öğrenci , veli ve diğer çalışanlarımızın görüşlerini ve önerilerini alabilmek adına dilek ve öneri kutusunu oluşturduk. Herkesin kullanımına açık olan kutumuzu okulumuzun ulaşımı en kolay köşesine yerleştirdik. Okulumuz Eruh AİHL olarak öğretmen , öğrenci, veli ve çalışanlarımızın görüşlerini , dilek ve önerilerini neklemekteyiz.

Ock

Maliye, finans, bütçeleme, okul kaynaklarının finansal açıdan etkili ve verimli kullanılması, harcama kalemleri, harcama iş ve işlemleri, donatım iş ve işlemleri, fatura iş ve işlemleri, yolluk-yevmiye-harcırah iş ve işlemleri, KBS, MYS, HYS sistemleri (ödenek talebi, ödenek aktarılması, ödeneklerin gönderiliş şekli, pansiyon ücretleri, ödeneklerin kullanılması, öğrencilere yapılan sosyal yardımlar, pansiyon gelir- gider "bütçe" cetvelinin hazırlanması, e-pansiyon uygulaması vs.) örneklerle uygulamaya dökülecektir.

Kas

28/11/2019 Perşembe günü saat 10:30 da yapımı yeni biten Eruh Anadolu İmam Hatip Lisesi okulunda toplanan okul idarecileri, yeni yapılan ve eğitime başlayan binanın , öğrenciler için bir fırsat olduğunun altı çizilerek toplantıyı başlattılar.

Kas

İlçe genelinde kordinesini sağlamış olduğumuz 24 kasım Öğretmenler Gününü coşku ve heyecanla kutladık. Programa İlçe Kaymakamı Ali Erdoğan, Garnizon Komutanı Halis Coşkun, İlçe Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Çiftçi, diğer protokol üyeleri ve değerli öğretmenlerin katılımları gerçekleşti.

Kas

OKUL MÜRÜMÜZ PERİYODİK ARALIKLARLA ÖĞRETMENLERİN DERSLERİNE GİREREK TECRÜBE PAYLAŞIMINDA BULUNDU. SINIF İÇERİSİNDEKİ GÖRDÜĞÜ EKSİKLİKLERİ ÖĞRETMENLERLE BİREYSEL GÖRÜŞEREK AKTARIMLARDA BULUNDU.

Kas

Okulumuz Eruh Anadolu İmam Hatip Lisesi İdaresi olarak velilerimizi öğrenci devamsızlık durumları hakkında bilgilendirdik. Olumlu dönüşler aldığımız velilerimiz bilgilendirmeden memnun kaldıklarını belirttiler.