SİİRT / ERUH - Eruh Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ock

Öğrencilerimizle birlikte ilçemizde buunan Şal-Şapik atölyesini ziyaret ettik. Eruh İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren atölye ve çalışanları öğrencilerimize 15. Yüzyıldan daha eskiye dayanan bu kumaşın nasıl üretildiğini aşama aşama aktardı. Öğrencilerimiz dokuma ve eğirme tezgahlarını deneme fırsatını elde ettiler. Tarihi bir mekan olan atölyeyi ziyeret ederek öğrencilerimize bilgi, kültür ve tecrübe aktarımları sağlandı. Bizde bu etkinliği yapamamızda bize gerekli ortamı hazırlayan ilçemiz Eruh Halk Eğitim Merkezi müdür yardımcısı Ömer SEBAT'a teşekkür ederiz.

Ock

Hitabet ve Mesleki Uygulama dersimiz gereğince bu hafta okulumuz 11. sınıf öğrencileri ile ilçemiz Çarşı Camii'nde uygulamalı eğitim gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz cemaat olup namaz kıldılar, Kur'an okudular. Camii imam hatibi İsa ERTAN hocamız öğrencilere hitabet konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Okul- Camii işbirliği içinde yürüttüğümüz bu eğitimle öğrencilerimiz mesleki donanımlarını da kazanmış oldular. Biz de emeği geçen camii imam-hatibi İsa ERTAN hocamız ve İHL meslek dersleri öğretmeni Fatmanur ÖŞÜR hocamıza teşekkür ederiz.

Ock

Bu hafta okulumuzda ilçemiz Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görev yapmakta olan ziraat mühendisi Ferhat YILDIZ Bey'i ağırladık. 12. sınıf üniversiteye hazırlık grubu öğrencilerimize sınava hazırlandığı yıllardan ve meslek hayatından bahseden Yıldız, bu bölümün sadece sayısal alandan değil de eşit ağırlık alanından da alım yaptığını söyleyerek öğrencilerimizi mesleğe yönlendirdi. Edindikleri bilgiler ışığında memnuniyetleri artan öğrencilerimizden bu mesleği icra etmek isteyenler oldu. Biz de önce bu etkinliği yapmamızda gerekli kolaylığı sağlayan Eruh İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cumali NAS Bey'e , sonrasında okulumuza gelerek öğrencilerimizin bilgilenmesinde vesile olan Ziraat Mühendisi Ferhat YILDIZ Bey'e teşekkür ederiz.

Ara

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik kazanım değerlendirme sınavı yaptık. Aylık olarak koordine ettiğimiz sınavımızın birinci dönem için sonuncusunu düzenledik.

Ara

Öğrencilere yönelik Peygamber efendimizin eğitim metodu ile ilgili pano hazırlandı. Öğrencilere ayrıca bir slayt hazırlanarak sunu ile Peygamberimizin eğitim metodu anlatıldı. Öğretmenlere de bir sunu yapılarak günümüzde var olan pedagoji ve eğitim bilimlerinin bizlere birer disiplin olarak sunduğu ilke ve metotların Hz. Muhammed zamanında birer disiplin olarak yer almadığına dikkat çekilerek, gayenin Hz. Peygamber'in örnek uygulamalarının günümüzde kullandığımız eğitim ilkeleriyle benzer yönlerinin ortaya konması olduğuna değinildi.

Ara

Öğrencilerimizi Türkiye geneli düzenlenen bilim ve teknoloji yarışmalarına katılımı için teşvik ettik. Öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu teknik altyapı ve eğitim desteğini sağladık.

Ara

Öğrencilerimizin koşarak ve ilgiyle gittikleri akıl-zeka oyunları sınıfımızı faaliyete geçirdik. Satranç, mangala, reversi ve daha birçok strateji ve zeka oyunları bu sınıfımızda mevcuttur.

Ara

Eruh Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak okuumuzda öğrencilerin hizmetine sunduğumuz okul kütüphanemiz, akıl zeka oyunları sınıfımız, pansiyon hizmetimiz bulunmaktadır.

Ara

Siirt ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı sayın Sbahattin ATAKER Bey okulumuza ziyarette bulundu. Bu ziyaretlerinde okulumuzun bütün öğrencileri için çeşitli hediyeler getiren ATAKER, 12. sınıf üniversiteye hazırlık grubu öğrencilerimize de soru bankası hediye etti. Bu ziyaretlerinden dolayı ÖNDER Başkanı Sbahattin ATAKER Bey'e öğrencilerimiz ve okulumuz adına teşekkür ederiz.

Ara

Bu hafta okulumuza ilçemiz noterinde görev yapan noter vekili Öner ÖZGER Bey'i ağırladık. Noterlik ve noter katipliği meleklerini ve mesleki deneyimlerini anlatan Öner Bey, öğrencilerimize bu hafta farklı meslek dallarından bir tanesini daha tanıtmış oldu. Bu meslekle yani anışan öğrencilerimizin mesleğe doğru yönelimleri oluştu. Bu güzel ziyaretlerinden dolayı Öner Bey'e teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencilerine yönelik adab-ı muaşere kurallarını içeren konferans düzenledik. Erkek öğrencilerimize ilçemiz Çarşı Camii imamı İsa ERTAN hocamız, kız öğrencilerimize ise okulumuz İHL meslek dersleri öğretmenleri Feyzanur ÜKE ve Jiyan ONAY hocalarımız hitap ettiler. Muhabbetimizin olumlu sonuçlarını öğrencilerimiz geri dönüt olarak bize bildirdiler. Bu çalışmada emeğe geçen tüm hocalarımıza en içten dileklerimizle teşekkür eder, öğrencilerimize sevgilerimizi iletiriz.

Ara

Bu hafta okulumuzda meslek tanıtımı programı kapsamında imamlık, hatiplik ve müezzinlik mesleklerini tanıtmak üzere ilçemiz Çarşı Camii'nde görevli imam-hatip İsa ERTAN hocamızı ve ilçemiz Çarşı Camii Kur'an Kursu'nda görev yapan Leyla İDİL ve Merve YILDIZ hocalarımızı ağırladık. Kız ve erkek öğrencilerimize ayrı ayrı hitap eden hocalarımız, meslekleri hakkında değerli bilgiler sundular.

Ara

Aylık olarak ara sınıflara yaptığımız deneme sınavlarının aralık ayı sınavını bugün gerçekleştirdik.

Ara

12. sınıf öğrencilerimize yönelik yaptığımız meslek tanıtımı programımızda bu hafta okulumuzda Eruh İlçe Halk Kütüphanesi'nde çalışmakta olan Sezgin GÜNEŞ Bey'i okulumuzda ağırladık. Sezgin Bey meslek deneyimleri, bu meslekte çalışmak için gerekli basamakları anlattı. Bunun yanında öğrencilerimize kitap okumanın yararları ve kişisel gelişimdeki öneminden bahsederek değerli bilgiler verdi. Talebimizi geri çevirmeyip programımızda yer aldıkları için Sezgin GÜNEŞ Bey'e teşekkürlerimizi sunarız.

Kas

Öğrencilerin camiye ve Cuma namazına olan ilgisini artırmak için Eruh'un en büyük camisi olan Merkez Camiye gezi düzenlendi. Öğrenciler bu gezi sayesinde kadınların da Cuma namazına katılabileceklerini ve cami ile sık temasta bulunabileceğini öğrendi.