Kas

Okulumuz Eruh Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmenleri olarak kardeş okul projesi kapsamında ilçemiz Görendoruk Köyü Şehit Teğmen Akın Akın İlkokulunu Kardeş okulumuz olarak belirledik. Öğretmenler arasında paylaştırılan görevler neticesinde okulumuzun tüm kadrosu olarak Görendoruk Köyü Şehit Teğmen Akın Akın İlkokulunu ziyaret gerçekleştirildi.

Ekm

Mesleki Tatbikat Çalışmaları; imamlık, müezzinlik, vaizlik gibi uygulamalarda öğrencilerin mesleki bilgi ve beceri kazanmaları ve velilerin beklentilerine cevap vermek üzere aktif bir şekilde gerçekleştirildi.Çalışmalar meslek dersleri öğretmenlerinin rehberliğinde ve okul yönetiminin takibinde gerçekleştirildi.

Ekm

Okulumuz birimlerine farkındalık oluşturmak amacı ile sahabe isimleri verildi. Bu vesile ile öğrenciler islamiyete hizmet etmiş şahısların hayatını, kişiliklerini,İslamiyet adına hizmetlerini, gayret ve fedakarlıkları hakkında farkındalık sahibi olmaktadırlar.

Ekm

Okul idaresi başkanlığında Öğretmenler ile okul sorunları ve çözümlerine yönelik genel bir toplantı yapıldı. Okul öğrencilerimizin devam devamsızlık ve akedemik durumları, bağımlılıkla mücadele , yapılacak mesleki çalışmalar ve sosyal etkinlikler ele alındı. 2 saat süren toplantıda alınan kararlar uygulanmaya başlandı.

Ekm

Akademik başarıyı ve verimliliği artırmada temel ilkeler, tanımlama, izleme ve değerlendirme, LGS ve YKS hazırlık çalışmaları, destekleme ve yetiştirme kursları (DYK), kariyer planlama, ADEP, Hedef 2020

Okulumuz matematik öğretmenlerinden Seyithan ÇOTUR öğretmenlik meslek etiği ve insani değerlerimiz ile ilgili öğretmenlerimize sunum yaptı. Öğretmenlerimiz "Nasıl ideal öğretmen olunur?" sorusuna cevap bulmaya çalıştılar. Öğretmenlerin öğrencilere karşı olan tutumları, öğrencilerin derslere ilgilerinin nasıl arttırılabileceği konuları konuşuldu. Bu şekilde öğretmenlerimiz mesleki kazanımlarını geliştirerek özeleştiri yapma fırsatı buldular.

İlçe /İl içerisinde özgün çalışmaları, örnek uygulamaları ve başarıları ile eğitim yönetimi alanında çalışmalar yürüten üniversiteler, ilgili kurum ve kuruluşların bir plan dahilinde okul yöneticileri tarafından ziyaret edilmesi

Okul mescidimizde öğrencilerimize imam ve müezzinlik uygulaması yaptırdık. 11/ B sınıfından Muhammed Önder ÖZDEMİR imam, 12/B sınıfından Muhammed Şükrü DEMİR isimli öğrencimizde müezzinlik yaparak okulumuzdaki erkek öğrencilerimize öğle namazını kıldırdılar. Bu şekilde öğrencilerimizin hem  tecrübe kazanmasını hem de namaza alışmalarını sağlamaya çalıştık.

Okul müdürümüz Sayın Mustafa SEBAT okulumuzun eğitim içeriğini ve uygulamalarını izlemek ve değerlendirmek amacıyla derslere katıldı. Öğretmenlerimizin ders işleyişlerini gözlemleyerek eksik gördüğü noktaları kendilerinden düzeltmelerini istedi.

Okulumuzda Ramazan Ayı etkinlikleri yapıldı. Okul panomuz Ramazan Ayı münasebetiyle öğrencilerimiz tarafından düzenlendi. Okul koridorlarımız "Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan" yazılarıyla süslendi. Ramazan ayının ilk haftası öğrencilerimize üzerlerinde hadisler yazılı hurmalar dağıtıldı. Ayrıca okul mescidimizde kız öğrencilerimizle öğle aralarında Hatice DURNA hocamız önderliğinde mukabele okumaları başlatıldı. Erkek öğrencilerimizlede çarşı camiide çarşı cami imam hatibi İsa ERTAN hocamız tarafından mukabele okumaları başlatıldı. Okulumuzda öğrencilerimizle düzenlediğimiz bu etkiliklerle  Ramazan-ı Şerif ihya edilmeye çalışıldı.

Okulumuz öğrencileri arasında münazara yapıldı. Farklı sınıflardan oluşturulan öğrenci grupları "Eski insanlar mı yoksa günümüz insanları mı daha mutlu? " konusununda karşılıklı fikirlerini beyan edip soruları cevapladılar. Bu şekilde öğrencilerimizin kendilerini ifade etmeleri , farklı fikirde olan insanlara saygı duymaları gerektiğini anlamaları sağlanmaya çalışıldı.

Okulumuz mescidinde Meslek dersleri öğretmenlerimiz Hatice DURNA, İnci AYDIN,Feyzanur ÜKE tarafından  kız öğrencilerimize yönelik berat kandili etkinlikleri yapıldı. Etkinlikte öğrencilerimize Kur´an-ı Kerim tilaveti yaptırıldı. Öğrencilerimizden Ayşe DEMİR Berat kandili ile ilgili sohbet verdi. Daha sonraİİlahi ve şiirlerle programa son verildi.

Okulumuz öğrencileri Şehadet ÖZTÜRK  ve Kübra DEMİR "Bilgisizlik 7 Şiddetindeki Depremden Beter" isimli projeleri ile Tübitak yarışmasına katıldılar. Öğrencilerimiz projelerinde deprem bölgesinde bulunan Siirt  ilindeki yaşayan insanların deprem konusunda bilgi sahibi olup olmadıklarını ankatler hazırlyayıp bu anketleri uygulayark araştırdılar. Yaptıkları araştırma sonucuna göre ise Siirt´te yaşayan insanlarının yarısından fazlasının depreme hazırlıklı olmadıkları anlaşıldı.

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI OKULUMUZ BAHÇESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.